Ας γνωρίσουμε τον Ανδρέα Πάτση

Ο Ανδρέας Πάτσης είναι ο διευθύνων εταίρος της JPA Law Firm.
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα Ph.D του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Συνταγματικό Δίκαιο.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) από το 1991. Ομιλεί την αγγλική και την ιταλική γλώσσα.

Ο κ. Πάτσης είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, ενώ το 2019 εξελέγη Βουλευτής στην μονοεδρική Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών.

Ο κ. Πάτσης ξεκίνησε την καριέρα του το 1989 ως καθηγητής Αστικού Δικαίου ενώ μετέπειτα διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος ξένων και ελληνικών πολυεθνικών όπως η Saint Communication στις Βρυξέλλες, η BARCLEY’S INTERNATIONAL-VISA στο Λονδίνο και στον ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Το 2016 και για δύο χρόνια ήταν Επίτιμος Διδάκτωρ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Στα τέλη της δεκαετίας του 80, είχε τη διορατικότητα να βλέπει την αλλαγή που θα συνέβαινε στις νομικές υπηρεσίες. Έτσι το 1992 πήρε την απόφαση να ιδρύσει τη νομική εταιρεία Ανδρέας Πάτσης και συνεργάτες.

Αυτό το όραμα σφραγίστηκε από την 30ετή αδιάκοπη διαδρομή και εξέλιξή του, που έφερε την επιτυχία και την δημιουργία μιας leader της αγοράς στις νομικές υπηρεσίες, της JPA Lawfirm.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή επιχειρηματικά συνέδρια ως ομιλητής σε Βαλκανικές, Ευρωπαϊκές, Αφρικανικές, Αραβικές και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Λονδίνο η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, οι Βρυξέλλες, η Ιταλία, η Τουρκία, η Κύπρος, το Μαρόκο, η Αίγυπτος, ο Λίβανος, το Ντουμπάι, η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον, η Βοστώνη, το Long-Island, το Las Vegas, η Γεωργία, το Καζακστάν, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Κροατία, η Αλβανία και το Μαυροβούνιο.

Είναι μέτοχος στην Παγκρήτια Τράπεζα.

Είναι παντρεμένος με την δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά και πατέρας τριών παιδιών. Έχει δυο γιούς και μια κόρη. Ο γιός του Πάρις Πάτσης είναι 30 ετών καθηγητής Phd , ο γιός του Ιωάννης Πάτσης 22 ετών,είναι φοιτητής Νομικής και η κόρη του Αλίκη Πάτση 8 ετών.

 

Ανδρέας Πάτσης

Managing Partner

TOP